2hülye

Egri Gabi és Zimmer Matyi daniai blog-ja.

Egy honap, egy het

2008.09.21. 11:44 | filteroflife | 12 komment

Sziasztok!

Nos, pontosan egy honapja es egy hete erkeztunk, gondoltam irok par sort a hetunkrol, es altalanossagban az elso benyomasainkrol (rossz az aki rosszra gondol :) ).

Szokas szerint rengeteget sportoltattak minket a hiperaktivitas jegyeben, de alltuk a sarat. Volt egy 10km-es biatlon, meg 3 es fel oras giga edzesek. Aztan penteken golfverseny, amit megnyertem (az utanozhatatlan Tiger Woods uteseimmel), EG masik csapatban volt szoval nem tudom o hanyadik helyen vegzett.

Egyik nap lementunk shoppingolni, es talaltunk 11 koronaert (330ft) Toffife-t, meg 5 koronaert (150ft) finom tablas tejcsokit! De ami a legfontosabb, talaltunk jo eros sort (7,7%) szinten egy otosert. Nemtudom, lehet, hogy ez a helyi Kobanyai Aszu, mindenesetre nekunk izlett. Azt hiszem "Jegesmedve" a sor neve.

A hetvegere szerveztek nekunk mindenfele versenyeket zum beispiel: zene kviz. Na arra bealltam tegnap este, parat sikerult megfejteni, de nem nyertunk. Lesz ma floorball meccs is. Jaj majd elfelejtettem! Penteken osszeraktuk a vilagvalogatottat, es jatszottunk egy kezimeccset a danok ellen. Csak ket gollal kaptunk ki ami nem olyan rossz, hiszen legtobbunknek ez volt az elso jateka.

Nos a hetrol talan ennyi eleg, most pedig par szo az elso honaprol.

Az evfolyam kb. 70 fobol all, naciok: dan, norveg, izlandi, faroe szigetek beli, magyarorszag, letvia, uganda, oman, USA.

A danokbol ket fo csoportot lehet megkulondboztetni. Az elso torzset a nemtudjukmitakarunkazeletbendejolelvagyunk oregedo tinedzserei alkotjak, akik ugyan jofejek, am napi 4-5 oranal nem tanacsos tobbet eltolteni a tarsasagukban, mert igen faraszto tud lenni. Kulonos ismerteto jeleik: fokozott hiperaktivitas, napi 2-3 rajzfilm megnezese, 2 sortol lereszegedes, amerikai tinedzsernotak betu szerinti ismerete ellentetben a sajat tortenelmukkel amirol tobbnyire mi adunk nekik felvilagositast.

A masik mar nem ennyira vicces kategoria azoke, akik mar idosebbek es valamilyen komolyabb cellal kerultek ide. Veluk igazan jol el lehet beszelgetni, sokat latott emberek. Van itt pl. Szarajevot es Afganisztant megjart katona, volt vizimento, de akad testepito is.

A danoktol elrugaszkodva (eszaknyugat fele)

Had ejtsek par szot a Faroe-Szigetekrol! Jott onnan egy srac es gondoltam utannanezek. Az orszag Nagy Britannia es Izland kozott talalhato az Atlanti Oceanon. A szigecsoport a dan korona resze, II. Margit a kiralynoje, allamformaja alkotmanyos monarchia. Ezek igazabol nem fontosak, de azert jot udni, hogy van egy ilyen orszag is Europaban, kovezzetek meg erte, de en pl. nem tudtam, hogy letezik.

Szoval, hogy befejezzem mara a szofosast, meg csak anniyt, hogy a tobbiek a lett lumpenprolikat leszamitva nagyon jofejek, es igazan jol el lehet veluk beszelgetni (az omani sracokkal kicsit nehezebb mert az angol teren kihivasokkal kuzkodnek).

Azert kezd osszeallni egy jo kis tarsasag, es ennek orulok.

U.I.: Itt meg mindig kellemes napsutes es 15-18 fok van bibibiiii :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2hulye.blog.hu/api/trackback/id/tr89673972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papa 2008.09.21. 13:47:25

Sziasztok !

Az ember kifogy a szavakból, és csak ismételni tudja önmagát remak, csodálatos, irigylésre méltó....Használjátok ki minden percét ennek a kalandnak. A csodálatos élményeket megérdemlitek. A Feorer szigetekről: olyan nagy a sziget , hogy az egyetlen focipályán ha mellé megy a lővés a labda a tengerben landol.Azt a dán Kőbányait igencsak megkostolnám. A lakás sztori megy a maga utján, már látni vélem az alagút végét. A Dórinak megszereztem a nyomtatványt remélem intézi a segélyt. A cég megy sok a munka, de inkább ez legyen. Az oldalam javul de a vasárnapi mozgás nagyon hiányzik.

Pusza:Papa

Marcsi 2008.09.23. 09:31:01

Fura, hogy egyszerre van napsutes Daniaban es Belgiumban es egyszerre van eso.
Mazlistak nalatok minden olcsobb mint itt. Egy pohar sor 600 forint. Szinte rablas.
EG hogy sikerult a golfverseny?
Floorball, 10km biatlon, 3 es fel oras edzesek , kezimeccs....latom nem unatkoztok. Sport ezerrel. Jo is az.
A Faroe-Szigetekrol en se hallotam meg soha eletemben, szoval koszi az infokat. :)
'Napi 2-3 rajzfilm' itt asszm padlot fogtam.....
Orulok hogy jol vagytok!
udv

filteroflife 2008.09.23. 09:49:17

Felreertettel, a kocsmaban nalunk is draga a sor. 15 korona egy pohar vagyis 450. Jo mondjuk ez meg mindig olcsobb mint a szomszedban... Viszont ha mar itt tartunk! Tegnap megtalaltuk a sorot Szent Graljat!:) 55, azaz 55 jo magyar forintert egy 0,3-as uveg :) Ez szerintem meg a nyugati aluljaroban is kivivna a tiszteletet a munkasok kozott!
Elosszor azthittuk ablakmoso folyadek, de mivel nem vakultunk meg reggelre azt kell gondolnom, hogy igazi sor! :)

Matyi

EG 2008.09.23. 12:17:42

A golf nem ment tul jol,az a baj hogy sok turelem kell a jatekhoz.Es hat meg kell mondjam manapsag nem vagyok tul turelmes. De a focimeccseken es a kondiban kielhetem magam! Nemreg lett vege a 3 oras edzesnek,szoval mar csak pihenes kovetkezik,meg persze gyuras(hiszen az is pihentet).

Anya (E.G-é) 2008.09.23. 14:30:31

Látom fiúk, hogy kezdtek aklimatizálódni!:-) Már a sör is fontos szemponttá érett! Szóval oldódtok...vegyültök...ismerkedtek...mindennel:-) Ez az egyik lényeg: a széles látókör!
Most már itt is sütöget a nap...

EG 2008.09.23. 19:35:22

Ma csodas ido volt,csak akkor esett az eso amikor fociztam, utana rogton kisutott a nap. Hat igyekszunk elvegyulni a danok kozott, bar a tokeletessegunk csillogo rubintjat nehez szurke kavicsnak alcazni. A sor tenyleg viccesen olcso, es az ize is elviselheto. Van egy olyan sanda gyanum,hogy par uveggel meg le fog csuszi a torkunkon rovid ittletunk alatt.

Marcsi 2008.09.24. 19:18:35

"tokeletessegunk csillogo rubintjat nehez szurke kavicsnak alcazni" Te kesz vagy! Ennel a mondatnal meghaltam. Asszem az egoizmusod miotta nem lattalak meg masasabbra szokkent mar ha fizikailag lehetseges az ilyesmi. Lassan az univerzum hatarat surolja. XD

EG 2008.09.24. 20:09:51

Lehet,hogy mar tobb mint egeszseges onbizalom,de en igy szeretem magamat...Ma kikolcsonoztuk a Star wars 3-at,mar hianyzott es a sok hulyeseg utan,amit a danok neznek jol jon. Most sokan elmentek a hadsereghez egy gyors kikepzesre,igy ma es holnap specialis programjaink vannak. Tok jo holnap meglatogatunk egy masik sulit, ahol szinten vannak magyarok, mar alig varom a talalkozast testvereinkkel!

Anya (E.G-é) 2008.09.25. 18:51:09

Látod már az is élmény, ha magyarokkal találkoztok! Mariann lassan két hónapja nem hallott magyar szót (csak keveset) és nem látott magyarokat. Gabi, a hétvégén milyen programok lesznek? Akkor is beosztják az időtöket?

papa 2008.09.25. 21:41:21

Szia Fiam!

Van otthon is nettem,beruháztam.A cégtől kaptam, lap toppot,ezen írok.Meg van skype is, szóval ott is tudunk majd beszélni, ha Nektek is van ilyen lehetőségetek.Képzeld Gy. Feri támogat a távfűtés vonatkozásában: 1150 Ft/ hó.Zsír.
Pusza:Papa.

Anya (E.G-é) 2008.09.27. 11:24:55

Gabi, sűrgősen küldd meg a címedet! Másold be a suli honlapjáról az emailbe! Nem tudom hova tüntettem el, de ott megmarad mindig! Köszi.

filteroflife 2008.09.27. 18:55:50

Szia!

A skype-om matyi012 vegyel fol a listadra es akkor tudunk majd beszelni amikor visszajott a net a suliba!

A tavfutes tamogatasrol annyit, hogy abban biztos vagyok, hogy novekedni fog, ahogy kozelednek a valasztasok! Milyen furcsa, hirtelen mar nem is annyira fontosak a megszoritasok. :) Ugyanaz a forgatokonyv mint 2006-ban...
süti beállítások módosítása