2hülye

Egri Gabi és Zimmer Matyi daniai blog-ja.

Sok minden

2008.10.20. 18:55 | filteroflife | 11 komment

Sziasztok!

Egy nagyobb szunet utan irok most ujra, ezert elnezeseteket kerem. Sok minden tortent, nem is tudom hol kezdjem.

Talan folytassuk ez elmult het esemenyeivel, mivel a diakolimpia utan nem sok minden erdekesseg tortent, multheten viszont annal inkabb. Nos, hetfon elkezdodott a project week, melynek az a koncepcioja, hogy mindenkinek meg kell probalni rajonni, hogy milyen szamara a jo elet. Ennek jegyeben azt a  feladatot kaptuk, hogy csoportokba osztottak minket (micsoda ujdonsag :) ), es kaptunk fejenkent 100 koronat meg azt a kuldetest, hogy tunjunk el 2 napra, csinaljuk amit akarunk toltsuk ott az estet ahol akarjuk. :) No, mi fel is kerekedtunk es rogton csatlakoztunk egy masik csapathoz, hiszen minnel tobb az ember annal nagyobb a buli. :)

Elsonek elmentuk Alborg varosaba, ahol meglatogattuk az allatkertet. Mivel a belepo 100 korona volt, igy kreativnak kellett lennunk a bejutast illetoen, ugyhogy lealkudtuk a jegyet a felere es mar bent is voltunk :) Az allatkert nagyon jo volt, kb. 3 eves korom ota nem volt szerencsem ehhez az elmenyhez! A legfontosabb: sikerult levideozni a kisoroszlanokat, ezt hamarosan fel is toltom, mert nagyon cukik.

Ezutan felfedeztuk, hogy van a varosban egy torony ami 55 meter magas es nagyon szep onnan a kilatas, itt mar az alkudasi kepessegeink olyan magassagokban szarnyaltak, hogy ingyen jutottunk fel! Szep volt a kilatas, video hamarosan.

Kovetkezo lepcsoben az ejszakat kellett megszervezni, ezt ugy oldattuk meg, hogy csatlakoztunk egy harmadik csapathoz, akikkel egyutt az egyik srac hetvegi hazaban toltottuk az estet a tengerparton. Jo bulit csaptunk azt mondani sem kell :)

Masnap setalgattunk semmi erdekes nem tortent, azt leszamitva, hogy a faszagyerekek reggel 8kor megmartoztak az eszaki tengerben meztelenul...

Szerdan elindultunk Koppenhagaba, ahova soha nem erkeztunk meg, de ne szaladjunk ennyire a dolgok elibe. Tervbe volt veve, hogy szerdan meg csak Horsensig megyunk le, ahol van egy ismerosom, es ott toltjuk az estet. Ez meg is valosult, foztunk csirkepaprikast, meg csinaltunk palacsintat, meg persze koccintottunk is nemegyszer. Jo buli volt, a varos is szep, csak nekem ez az IKEA stilus kezd kicsit sok lenni.

Csutortokon tovabbindultunk Koppenhagaba, de 200 km utan az auto elkezdett dadogni, igyhat a visszafordulas mellett dontottunk, remenykedve abban, hogy eljutunk hazaig. Sajnos ez nem sikerult, Arhus mellett megallt az auto a palyan igyhat be kellett vontatni egy szervizbe. A vontatot kezelo srac nagyon korrekt volt, miutan leadtuk a kocsit a szervizbe, bevitt minket a varosba es megmutatta a legolcsobb hotelt (200kr/fo), ami tenyleg olcso volt dan viszonylatban. Masnap maszkaltunk a varosban a kocsira varva, lattunk csomo hadihajot, templomot vizelo csoveseket, es rengeteg szep lanyt. Arhus az elso varos amire aztmondom, hogy ezert erdemes kijonni daniaba, tenyleg nagyon szep.

Aztan kimentunk a kocsiert a szamla vegosszege mintegy 140.000 ft-ra rugott... Hat ez nem volt olcso! Vegulis a benzinpumpat kellett kicserelni, mint kiderult valoszinu rossz minosegu uzemanyag volt az autoban, ami felettebb furcsa, mivel Schell kutnal tankoltam 95-ost. Vegul is hazajottunk (koszonet megegyszer a gyorssegelyert Anyunak es Jutkanak!), de mit ad Isten, a varos hataraban megint elkezdett rangatni a kocsi. Na mondom ennek a fele sem trefa, ugylatszik tenyleg szar volt a benzin. Masnap ratankoltam 99-es oktanszamu V-power-t, es csodak csodaja minden rangatas es baj elmult, az auto immar tokeletesen uzemel. A kutnal persze mindent tagnak, az o benzinjuk tokeletes. Persze felmerul a kerdes, hogy ha elotte is jo volt a kocsi, es most is jo, es a szerelo is rossz benzinre gyanakodott, akkor vajon kinek van igaza?

Lenyeg az, hogy ma felhivtam a szerelot es azt mondta, hogy amikor majd megyunk haza menjunk be es ingyen atnezi a kocsit, hogy minden rendben van-e. Plusz majd kotok car-assistance biztositast is, ha esetleg barmi tortenne. Sajnos arra nem gondoltam, hogy pont ezen a par 100 km-en fog elb*szodni.

Nos ez volt a kocsival, tegnap este vegre mar aludni is tudtam, sikerult megnyugodni, egyebkent a hetvege jol telt, jottek uj diakok is, es ma voltunk korizni. Majdnem megnyertuk a koriversenyt, 10 csapatbol csak egy volt jobb nalunk. :)

Szoval videok hamarosan!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://2hulye.blog.hu/api/trackback/id/tr96723475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsi 2008.10.20. 20:12:19

Ejha, az elmult heten nem nagyon unatkoztatok. Azert nem semmi, hogy a kezetekbe nyomnak egy kis penzt aztan azt mondjak csa, lepj le valamerre ket napra. Nagyon filing lehetett a tengerparton csovelni, es persze a varatlan kocsilerobbanas is olyan filmbe illo mozzanat, hogy szinte sargulok az irigysegbe, na jo nem... de orulok, neki, hogy sok sok vicces es emlekezetes dolog tortent veletek. Az ilyenek megragadnak egy eletre. Vigyazzatok magatokra tovabra is es pihenkjetek ki magatok. Aztan sok jot ne halljak rolatok! Puszi
XD

matyianyu 2008.10.22. 14:50:34

Minden jó,ha jó a vége! Örülök,hogy megnyugodtál,és most úgy néz ki,hogy minden rendben.Ránk mindig számíthatsz,de nem mindent tudunk a messzi távolból elintézni.azert a tőlünk telhetőt megtesszük.Ha van valami érdekes,nyugodtan emilkézz.Szerdáig még itthon vagyunk.Szerdán utazunk,vasárnap jövünk haza. addig is sok puszit kűldök! Anyu

filteroflife 2008.10.22. 17:57:38

Ilyen hamar utaztok? Azthittem csak novemberben fogtok menni :) Hat akkor jo utat kivanok, es vigyel naptejet! :) Puszi! :D

papa 2008.10.22. 20:00:32

Vasárnap skype?

Anya ( E.G-é) 2008.10.22. 22:20:05

Gabikám, ha valami gond van nyugodtam írj smst. Én holnap utazom és szombat éjjel már Mo.-n leszek, de a telefonom belapcsolva van mindig.Pihenjetek és figyeljétek a híreket az itthoni eseményekről.puszi.

EG 2008.10.23. 11:54:06

Nem lesz gond.Udvozlom a macskazabalokat!

papa 2008.10.24. 16:01:49

Matyeszkám ! Akkor vasárnap 1/2 1 körül hívlak. Ma voltam a lányoknál, vittem kaját, vasárnap Ők is ott lesznelk.

Papa

Anya ( E.G-é) 2008.10.25. 23:52:25

Bona sera! Minden oké,csak fáradt vagyok! Puszi.

papa 2008.10.30. 14:38:21

Igértetek videót !
Mia pálya???
süti beállítások módosítása